REAL-R

Items where Year is 1635

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: No Grouping | Creators | Item Type
Number of items: 5.

Gönczi, György and Szenci Molnar, Albert (1635) Keresztyeni Isteni Dicséretek | Psalterium Ungaricum | Istenes Hymnusok | In Exequiis Defunctorum. RMK I 648, RMK I 651, RMNy 1628 . Brever Lörintz, Löcsen.

Kolosi Török, István (1635) Az Szent Ianos Evangelista es Apostol Historiaia. Miképpen Ephésvs városában lévö Diana templomabol üzött ki egy ördögöt; Es az után Domitianus Romai Imperatortol Pathmos szigetiben számkivettetvén Cynopsot az ördöngösök Fejedelmét az Tengerben vesztette, és az ördöngösöket Pathmos szigetiből el üzvén, Phora városában az Evangeliomot nagy haszonnal hirdette. RMK I 646 RM I 4r 186 . [Abrugyi György], [Kolozsvár].

Kolosi Török, István (1635) Az Szent Ianos Evangelista és Apostol Historiaia Miképpen Ephésvs városában lévoe Diana templomabol uezoett kiegy oerdoegoet; Es az után Domitianus Romai Imperatortol Pathmos szigetiben számkivettetvén Cynopsot az oerdoengoesoek Fejedelmét az Tengerben vesztette, és az oerdoengoesoeket Pathmos szigetiboel el uezvén, Phora városában az Evangeliomot nagy haszonnal hirdette. RMK I 646, RMNy 1617 . typ. Heltai, Kolozsvár.

Sine, Nomine (1635) Alom könyveczke. Mikeppen az eyjeli latasokat, jeleneseket es Almokat érteni es magyarazni kel: Az régi es mostani uy Alom-könyvekböl, mellyeket az Bölcz emberek nagy mesterseggel meg irtanak, rövideden ki szedegettetet, es mostan uyjonnan ki nyomtattatot. RMK I 643, RMNy 1603 . Fodorik Menyhart, Debreczenben.

Szöllősi, István (1635) Rövid Historia, Melyben meg iratik, Szenan Bassanak, Török Császár ereiével, Havasalföldének, és Erdély Országának pusztitásara való ki jövetele, 1595 esztendöben. És Istennek segitsége által, annak az sok pogánsagnak, az Magyarok által, meg veretése és szégyen vallása. Annak felette, ugyan akkor Borbély György Kapitanságában, Lyppa Várával egyetemben, Tizen-nyoltz váraknak, és Kastélyoknak az Törököktől való meg vétele. RMK I 647, RMNy 1618 . Abrugi György, [Kolozsvár].

This list was generated on Sat Feb 23 09:50:18 2019 CET.